Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Γλυκοχαράζει» η Γ΄Εθνική για τον Πυργετό



Στις νίκες επέστρεψε χθες ο ΑΣ Πυργετού (που βλέπει πλέον το "όνειρο" της Γ΄Εθνικής να λαμβάνει σάρκα και οστά...), καθώς ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση υπέταξε με 2-0 τον Αίολο Προφήτη Ηλία, χάρις σε τέρματα που σημείωσαν ο Απόστολος Νάστας στο 51΄ με αριστερό διαγώνιο σουτ και ο βετεράνος Γιάννης Προβίδας στο 85΄ αξιοποιώντας την "ασίστ" του Γκαραλιάκου στην "πλάτη" της ευρυτανικής αμυντικής γραμμής. Νωρίτερα, πάντως, οι εξαιρετικά κεφάτοι νικητές είδαν ...τέσσερις(!) φορές τα δοκάρια να αντιτάσσουν το "βέτο" τους στις προσπάθειές τους (4΄ σέντρα-σουτ του Προβίδα από αριστερά στην συμβολή των δοκών, 33΄ σουτ του Προβίδα στο οριζόντιο δοκάρι, 46΄ "βολίδα" του Ζαφειρίου που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και - εν συνεχεία - "έσκασε" είτε επί της γραμμής τέρματος είτε παραβιάζοντάς την ελάχιστα - ακούστηκαν και οι διαμαρτυρίες από πλευράς φιλάθλων του Πυργετού για την μη κατακύρωση γκολ και  50΄ σουτ του Νάστα στο αριστερό δοκάρι των ηττηθέντων).
Οι ελλιπείς Καρπενησιώτες (είχαν μόλις 12 παίκτες στην αποστολή τους, ο δε μοναδικός αναπληρωματικός ήταν ...τερματοφύλακας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσος!) φάνηκαν απειλητικοί σε δύο φάσεις, μία στο πρώτο μέρος (34΄ μονοκόμματο σουτ του Ράϊκου ελάχιστα άουτ μετά από "μαγική" ενέργεια του Μπακαλίδη) και μία στο δεύτερο (71΄ σουτ του Αζακά εκτός περιοχής που εξουδετέρωσε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκικούδης) αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι αποχώρησαν από το γήπεδο Κάτω Ολύμπου ενθουσιασμένοι από την άψογη φιλοξενία και ικανοποιημένοι από την μικρή έκταση του σκορ.
Εύκολο έργο είχε ο Καρδιτσιώτης (μεταγράφηκε ήδη στην ΕΠΣ Τρικάλων) διαιτητής Δημήτρης Μίσσας, που χρησιμοποίησε μία και μόνη φορά την κίτρινη κάρτα για τoν Ζάχο Πολυτσέρη του Αιόλου (19΄ - ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση του Προβίδα), ενώ η ενδεχόμενη ευθύνη για την φάση του 50΄ βαρύνει τον αρμόδιο β΄ βοηθό Παναγιώτη Τσακνή, που έδειχνε πάντως να βρίσκεται σε μάλλον κανονική θέση εποπτείας του αν η μπάλλα πέρασε εξ ολοκλήρου την γραμμή τέρματος. Αλάνθαστος στις υποδείξεις του ο α΄ βοηθός Στυλιανός Λεωνίδας.
ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Γιάννης Αλεξούλης): Γκικούδης, Μαντζαφούλης, Καρκαντάς (78΄Κούμε), Ψωμολιάς, Πότσης, Γ.Κουρδής, Νάστας, Γκαμπέτας, Προβίδας (88΄ Ζάχος), Ζαφειρίου (82΄Τέγος), Γκαραλιάκος.
ΑΙΟΛΟΣ (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Χρυσαφόπουλος, Δαράβαλης (83΄ Λάππας), Μπακαλίδης, Ράϊκος, Ηλιάδης.
* Πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση του Πυργετού τίμησε για το ήθος του και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο τον εξ Ουζμπεκιστάν ομογενή αρχηγό του Αιόλου Αλέξανδρο Μπακαλίδη δίνοντάς του συμβολικά μία ανθοδέσμη, υπό το γενικό χειροκρότημα των φιλάθλων.
* Ήταν η πέμπτη εντός έδρας νίκη του ΑΣ Πυργετού σε ισάριθμα παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες από την Ευρυτανία, κατά την πενταετία συμμετοχής της ομάδας στην Δ΄Εθνική. Προηγήθηκαν οι νικηφόρες αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΚ "Βελούχι" (Περίοδος 2008-2009 3-1, περίοδος 2009-2010 2-0, περίοδος 2011-2012 4-1) και τον Απεραντιακό Βελαώρα (περίοδος 2010-2011, 2-0).
* Οι ποδοσφαιριστές του ΑΣ Πυργετού ευχαριστούν τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πυργετού και αγνό φίλαθλο Θανάση Λαϊνα για την προσφορά καφέ και αναψυκτικών πριν το παιχνίδι, στην καφετέρια "Δίαυλος".
* Πλήρη "συμμετρία" εμφανίζουν πλέον τα στατιστικά του πυργετινού συγκροτήματος, καθώς επί συνολικά 16 αγώνων έχει δώσει από 8 αγώνες εντός και ισάριθμους εκτός έδρας, με απολογισμό 4 νίκες - 2 ισοπαλίες - 2 ήττες μέσα και έξω από τον Πυργετό (συνολικά 8 νίκες - 4 ισοπαλίες - 4 ήττες) και συντελεστή τερμάτων 10-5 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας (συνολικά 20-10) !!!
ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ"
Νικηφόρα ολοκλήρωσαν και την δική τους υποχρέωση οι "μικροί" του ΑΣ Πυργετού, καθώς το πρωί του Σαββάτου επιβλήθηκαν με 2-1 εκτός έδρας της αντίστοιχης παιδικής ομάδας των Θύελλας Λαρ./Ατρομήτων, χάρις σε τέρματα των Γιάννη Χατζηλαδά (2΄) και Παναγιώτη Λιόλιου (5΄), ενώ οι "γηπεδούχοι" μείωσαν στο 70΄+ 1΄ με τον Σουλιώτη.
Διαιτητής ήταν ο Θεόφιλος Διαμαντής, ενώ η ομάδα που παρέταξε ο Φώτης Μπουμπουγιατζής δεν διέθετε ουσιαστικά τερματοφύλακα λόγω παράλληλου τραυματισμού και των δύο (!), οπότε αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια έπαιξε αμυντικός!!!
ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ: Μπίμπα, Παπαγεωργίου (69΄ Κόγιας), Χατζάρας (67΄ Γκρίγκας), Άγγ.Ρακίπι, Περκέτσι, Χατζηλαδάς (68΄ Σούκος), Ρίκκα, Βλάχος (61΄ Λιάπης), Λιόλιος, Κούμε (62΄ Μ.Ρακίπι), Ν.Ρακίπι (69΄ 
ΠΗΓΗ:athleticlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου